Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: від рішення Ради залежить зміна статусу Новинського зі свідка на підозрюваного


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить парламент дати згоду на притягнення народного депутата України від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського до кримінальної відповідальності. Про це генпрокурор сказав під час розгляду у Верховній Раді відповідного подання Генпрокуратури.

«Від вашого рішення залежить, чи пан Новинський буде, на відміну від всіх інших учасників реалізації злочинного плану екс-президента Віктора Януковича, свідком, чи буде пособником у злочинному плані, і йому буде оголошена підозра, а потім, після виконання відповідних слідчих дій, і обвинувальний акт, який буде передано до суду, єдиного місця для встановлення об’єктивних даних про наявність чи відсутність вини народного депутата України Новинського», – сказав Луценко.

Регламентний комітет Верховної Ради на засіданні 6 грудня визнав подання генпрокурора Юрія Луценка стосовно Вадима Новинського про притягнення його до кримінальної відповідальності недостатньо мотивованим, але передав подання до парламенту. До Верховної Ради відповідне подання надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG