Доступність посилання

ТОП новини

Голова МІ-6: Росія і Асад «хочуть зробити пустелю і називають це миром»


Штаб-квартира британської розвідки у Лондоні (архівне фото)
Штаб-квартира британської розвідки у Лондоні (архівне фото)

Росія і сирійський уряд блокують зусилля для завершення війни в Сирії і перемоги над екстремістським угрупованням «Ісламська держава», ставлячись до всіх опонентів президента Башара Асада як до терористів, заявляє генеральний директор британської розвідки.

«Росія і сирійський режим намагаються зробити пустелю і називають це миром. Людська трагедія є розпачливою», – сказав керівник Секретної розвідувальної служби Великобританії (МІ-6) Алекс Янґер.

«Ми не можемо бути в безпеці від загроз, що виходять із цієї землі до завершення громадянської війни», – додав він.

У своїй першій великій публічній промові за два роки на посаді Янґер припустив, що участь Росії в сирійському конфлікті, де Москва підтримує уряд Асада, підриває зусилля з ліквідації цієї загрози.

«Високо організовані структури планування зовнішніх атак в «Ісламській державі», навіть коли стикаються з військовою загрозою, складають сценарії насильства щодо Великобританії і наших союзників, не залишаючи Сирію», – сказав Янґер.

Захід заявляє, що початі Росією у вересні 2015 року авіаудари в Сирії в основному спрямовані проти сирійських повстанців, а не бойовиків «Ісламської держави».

За словами голови МІ-6, від червня 2013 року у Великобританії викрили 12 сценаріїв із планування терактів.

XS
SM
MD
LG