Доступність посилання

ТОП новини

США і Росія далекі від домовленостей щодо Алеппо – Еґеланд


Ян Еґеланд
Ян Еґеланд

США та Росія далекі від досягнення домовленостей щодо евакуації населення з утриманої повстанцями частини сирійського Алеппо, повідомляє радник ООН з гуманітарних питань Ян Еґеланд.

8 грудня Еґеланд заявив журналістам у Женеві, що місяці переговорів щодо плану допомоги нічого не дали, тож це має спонукати Вашингтон та Москву разом співпрацювати задля погодження плану евакуації з оточеної частини Алеппо.

Влада сирійського президента Башара аль-Асада та Росія відкинули заклики повстанців та Заходу щодо оголошення перемир’я в Алеппо і продовжують кампанію з відновлення повного контролю над цим містом.

Урядові сили Сирії та їхні союзники 7 грудня встановили повний контроль над Старим містом в Алеппо, дотепер контрольованим антиурядовими повстанцями.

З середини листопада сирійські повстанці втратили від 75 до 80 відсотків території Алеппо, яка раніше перебувала перед їхнім контролем.

За оцінками, ООН у контрольованій повстанцями східній частині Алеппо перебуває близько 8 тисяч бійців та близько 200 тисяч цивільних.

XS
SM
MD
LG