Доступність посилання

ТОП новини

Ялинку у Києві прикрасять у давньому яворівському стилі


Встановлення головної ялинки у Києві, 7 грудня 2016 року
Встановлення головної ялинки у Києві, 7 грудня 2016 року

Новорічну ялинку у Києві прикрасять іграшками у давньому яворівському стилі, повідомляють представники етнокультурного проекту «Folk Ukraine».

На ялинку на Софіївській площі мають повісити тисячу яворівських дерев’яних іграшок. Їх спеціально виготовили західноукраїнські майстри Оксана Когут та Остап Сойка.

«Це будуть різноманітні дерев’яні іграшки. Серед них – чотири основні персонажі: пташка, олень, козел і півень», – розповіли Радіо Свобода у «Folk Ukraine».

Також новорічне дерево прикрасять 3-кілометровою гірляндою. Цьогорічний головний символ свята має 26 метрів заввишки. Ялинці 86 років.

У «Folk Ukraine» зазначають, що вона доставлена згідно з усіма дозвільними документами та погодженнями. «Ялинки у певний період зрубуються лісництвом, щоб уникнути патових ситуацій. Ця ялинка вже досягла відповідного віку, тому її доставили до Києва легально», – пояснюють у «Folk Ukraine».

Офіційно відкриють та засвітять ялинку, як і завжди, на День Святого Миколая 19 грудня о 20:00.

Під час новорічних святкувань також відбудеться різдвяна хода дідухів. Спеціально для неї виробляють традиційні новорічні зірки. Близько тридцяти готових пінопластових зірок роздають дитячим колективам, вихованці яких мають їх розмалювати.

XS
SM
MD
LG