Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат у держсекретарі Трампа зняв з Росії відповідальність за порушення прав людини


Дана Рорабахер, конгресмен-республіканець (архівне фото)
Дана Рорабахер, конгресмен-республіканець (архівне фото)

Дана Рорабахер, конгресмен-республіканець, якого називають одним із претендентів на посаду державного секретаря в адміністрації Дональда Трампа, назвав «нісенітницею» заяви про те, що Росія порушує права людини.

Відповідну заяву Рорабахер зробив в інтерв’ю Yahoo News Now після того, як журналістка Біанна Голодрига зауважила йому, що Росія порушує права людини (перед тим Рорабахер назвав Китай «найгіршим порушником прав людини у світі»).

«Це нісенітниця. Звідки ви?» – запитав законодавець.

Коли журналіст пояснила, що вона прибула до США як політичний біженець із Молдови, Рорабахер зазначив: «Добре, тоді аудиторія знатиме, що ви упереджені».

«Я упереджена, тому що я американка народжена в іншій країні?» – перепитала журналістка.

«Ну-ну. Ви щойно заявили, що Росія та Китай однакові. Вибачте, але це не так», – сказав Рорабахер.

«Войовнича позиція щодо Росії, ставлення до неї як до СРСР, як це робите ви, призведе до нових конфліктів та поставить нас у більшу небезпеку. Бо зараз ми маємо справу з радикальними ісламістами та китайцями, які ідуть на різні авантюри та власне провадять наступальні операції у Південнокитайському морі та деінде», – додав Рорабахер.

Конгресмен Рорабахер є одним із претендентів на посаду держсекретаря в адміністрації Дональда Трампа на рівні із екс-послом США Джоном Болтоном та екс-претендентом на посаду президента США Міттом Ромні, які критично нашатовані щодо Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG