Доступність посилання

ТОП новини

Російський культурний центр у Львові планує оскаржити рішення суду про виселення


Російський культурний центр імені Пушкіна у Львові
Російський культурний центр імені Пушкіна у Львові

Російський культурний центр імені Пушкіна у Львові має намір оскаржити рішення Господарського суду Львівської області про виселення товариства з приміщення. Про це Радіо Свобода заявив художній керівник центру Ігор Корчевський.

«Звичайно, будемо це оскаржувати, ще не знаю, якими методами. Апеляцію подаватимемо. Звісно, що членам нашого товариства судове рішення не принесло жодної радості. Звичайно, що це рішення думаємо оскаржити. Нас хочуть виселити, сюди хочуть поселити волонтерів, які допомагають АТО, чи автовцям, а чому не віддають їм п’ять приміщень, у яких колись розташовувались військкомати?», – сказав Корчевський.

Згідно з рішенням Господарського суду Львівської області від 7 грудня, з приміщення на вулиці Короленка, що в центрі міста, мають виселитись, як Російське культурне товариство, так і суборендарі.

У жовтні на сесії Львівської облради депутати вирішили виселити з комунального приміщення Російське культурне товариство імені Пушкіна. Членам цієї організації визначили термін до 14 листопада. Оскільки товариство не звільнило приміщення, Львівської облрада подала позов у суд про примусове виселення Російського культурного центру.

Комунальне приміщення планують віддати волонтерам, які допомагають АТО, або ж учасникам АТО. Зараз оголошено конкурс.

XS
SM
MD
LG