Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія вирішила продовжити ще на рік арешт активів Януковича і його оточення


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Федеральна рада Швейцарії (федеральний уряд) ухвалила рішення про подовження ще на рік терміну блокування активів колишнього президента Віктора Януковича та його оточення.

«На своєму засіданні 9 грудня Федеральна рада ухвалила рішення продовжити на один рік заморожування всіх активів у Швейцарії повалених президентів Бен Алі (Туніс), Мубарака (Єгипет) і Януковича (Україна), а також осіб з їхніх оточень та інших осіб, тісно пов’язаних з ними. Рішення ухвалено для того, щоб дати більше часу на кримінальні розслідування і на забезпечення співробітництва із зацікавленими країнами», – йдеться у повідомленні Ради.

У відомстві зазначають, що рішення про арешт активів ухвалили у 2014 році строком на три роки, цей термін спливає у лютому 2017 року. Загалом арештовано активи на суму близько 70 мільйонів швейцарських франків.

У лютому 2014 року Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про блокування активів Віктора Януковича та ще 19 колишніх чиновників, це рішення діятиме три роки.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії

XS
SM
MD
LG