Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама доручив оприлюднити огляд щодо втручання Росії у вибори


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама доручив переглянути і оприлюднити повний огляд всіх матеріалів про втручання Росії у перебіг президентських виборів у США.

Таке рішення Обама ухвалив у відповідь на тиск з боку своїх соратників з Демократичної партії, які вимагають розсекретити пов’язану з цією ситуацією інформацію.

Цей наказ Барака Обами стане одним з його останніх розпоряджень на посаді глави держави, яку він залишає 20 січня 2017 року. Доповідь розвідслужб буде представлена новому президенту, яким 8 листопада обрали республіканця Дональд Трамп.

9 грудня радник Обами Ліса Монако повідомила журналістам, що матеріали також представлять законотворцям та громадськості.

Проти Демократичної партії і її кандидата у президенти Гілларі Клінтон під час виборчої кампанії неодноразово вчинялися кібератаки, відповідальність за які американська сторона покладає на російських хакерів, пов'язаних зі спецслужбами. Москва звинувачення відкидає.

Дональд Трамп висловлював сумніви щодо причетності Москви до кібернападів і неодноразово хвалив президента Росії Володимира Путіна під час президентської кампанії.

XS
SM
MD
LG