Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі невідомі напали на правозахисника і журналіста Анатолія Руденка


У п'ятницю пізно ввечері в Кривому Розі невідомі напали на правозахисника і журналіста Анатолія Руденка. Про це повідомив громадський активіст Сергій Федько. За його даними, раніше Руденкові погрожували невідомі через його правозахисну діяльність.

«Напад стався ввечері біля під'їзду його будинку. Двоє з арматурою нанесли кілька ударів. Він встигнув у домофон набрати дружину, вона вибігла – нападників уже не було. Викликали швидку й поліцію, я під'їхав теж. Це не було пограбування, при ньому лишились телефони, гроші. Такий самий випадок з нападом на нього вже був 2014 року. Тоді його кваліфікували як «хуліганство», – повідомив Радіо Свобода Сергій Федько.

Лікарі діагностували в Руденка переломи руки та ушкодження черепа. Стан чоловіка стабільний.

За фактом нападу поліція Кривого Рогу порушила кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України – завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Це не перший напад на Анатолія Руденка в Кривому Розі. Останній випадок стався 21 липня 2016 року, коли правозахисник повертався додому. Тоді на нього напав невідомий з ножем. Як зазначав тоді Анатолій Руденко, напад він пов’язував зі своєю правозахисною та журналістською діяльністю, зокрема , з організованим ним напередодні пікетуванням Дзержинського районного суду міста з вимогою відмовитись від практики примусових психіатричних експертиз для обвинувачених.

XS
SM
MD
LG