Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські урядові війська і союзники почали нову серію ударів по Алеппо 


Подружжя жителів Алеппо біля зруйнованого будинку у північно-східному районі Хайдарії, грудень 2016 року
Подружжя жителів Алеппо біля зруйнованого будинку у північно-східному районі Хайдарії, грудень 2016 року

Сирійські урядові війська і їхні союзники 10 грудня почали нову серію ударів з повітря по районах повстанців в Алеппо, територія контролю яких скорочується. Удари відбуваються на тлі анонсованих на суботу у Франції і Швейцарії переговорів про збереження найбільшого сирійського міста.

Держсекретар США Джон Керрі і провідні дипломати зустрінуться з представниками опозиції Сирії в Парижі, щоб обговорити шляхи порятунку від цілковитої руйнації Алеппо, яке покидають десятки тисяч мирних жителів. Російська сторона у заяві 10 грудня зазначила, що близько 50 тисяч мирних жителів були змушені покинути східну частину міста протягом останніх двох днів.

Держсекретар США Джон Керрі, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу візьмуть участь у переговорах на запрошення міністра закордонних справ Франції Жан-Марка Ейро.

Представники США, а також російські військові експерти і дипломати зустрічаються також в Женеві, щоб обговорити подробиці виходу повстанців зі східної частини Алеппо.

Як заявили російські ЗМІ з посиланням на дані Міноборони Росії, наразі сирійський уряд контролює 93% території Алеппо.

Менш ніж за місяць сирійські урядові сили відбили в повстанців близько 85% території східного Алеппо.

XS
SM
MD
LG