Доступність посилання

ТОП новини

Вибори 2018 року можуть стати для Путіна останніми у ролі господаря Кремля – Ходорковський


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Колишній нафтовий магнат, російський опозиціонер Михайло Ходорковський не виключає, що Володимир Путін пройде на другий шестирічний президентський термін у Росії після виборів 2018 року, але після того покине Кремль через чвари всередині політичних еліт. Про це Ходорковський сказав в інтерв’ю російській службі Радіо Свобода.

«Все-таки він людина немолода – виникає криза подвійної лояльності, як ми знаємо, тому що він перестає бути гарантом безпеки для молодого покоління чиновників. Починаються конфлікти, ми зараз вже їх бачимо, він намагається їх якось оберігати, але вони все наростають і наростають – внутрішньоелітні конфлікти. Так, я думаю, що він 2018 рік пройде нормально, після цього спробує навіть відтворити свою китайську модель, хоча, я думаю, з цього нічого не вийде. Після цього буде думати про відхід», – сказав Ходорковський, який провів в ув’язненні в Росії 10 років за звинуваченням в економічних злочинах, а після помилування покинув країну.

Він також додав, що не вірить в спроби Володимира Путіна змінити конституцію Росії «під себе».

«Путін все-таки людина-легаліст, він собі відвів два рази по шість. Це не означає, що він не може знову змінити конституцію – може, напевно. Але я думаю, що все-таки цього не буде», – додав Михайло Ходорковський.

Путін повернувся в Кремль в 2012 році після чотирьох років перебування на посаді прем’єр-міністра Росії. Поправкою до конституції Росії в 2008 році було подовжено президентський термін з чотирьох до шести років, хоча як і раніше, заборонено одному кандидату перебувати на посаді глави держави більше ніж два терміни поспіль.

Наступні вибори президента Росії мають відбутися в 2018 році.

XS
SM
MD
LG