Доступність посилання

ТОП новини

Керрі звинуватив Асада у воєнних злочинах в Алеппо


Держсекретар США Джон Керрі, Париж, 10 грудня 2016 року
Держсекретар США Джон Керрі, Париж, 10 грудня 2016 року

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що бомбардування урядовими силами Сирії міста Алеппо становить воєнний злочин і закликав покровителів Дамаска Росію та Іран допомогти покласти край цим діям.

Керрі виступив із такою заявою 10 грудня після зустрічі в Парижі з представниками сирійської опозиції та провідними європейськими дипломатами. Також 10 грудня урядові війська Сирії розпочали нову серію повітряних ударів у намаганні знищити повстанський анклав в Алеппо.

«Росія та (президент Сирії Башар) Асад... перебувають у панівному становищі, щоб показати трохи милосердя», – вказав очільник американського зовнішньополітичного відомства.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро вкотре закликав до дипломатичного вирішення конфлікту, який триває майже шість років. Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон сказав, що «не може бути жодного військового вирішення в Сирії».

Американські та російські військові експерти і дипломати мали зустрітися в Женеві 10 грудня, щоб обговорити деталі виходу повстанців зі східної частини Алеппо. Керрі визнав, що його очікування щодо ймовірних результатів цих переговорів є "дуже незначними».

XS
SM
MD
LG