Доступність посилання

ТОП новини

Агентство: Нідерланди підготували проект поступок ЄС для ратифікації угоди з Україною


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Агентство Reuters повідомляє, що Нідерланди підготували проект рішення керівників країн Європейського союзу з низкою поступок, без яких ця країна не ратифікує Угоду про асоціацію між ЄС і Україною.

За повідомленням, що наразі не підтверджене з інших джерел, Нідерланди хочуть, щоб керівники країн Євросоюзу ухвалили: угода не передбачає ніяких нових зобов’язань ЄС перед Україною в галузі гарантій безпеки і надання додаткової фінансової допомоги, а також не надає громадянам України права «вільно жити і працювати» у країнах ЄС.

Керівники країн ЄС зберуться на саміт – засідання Європейської ради – в четвер, і одним із його питань є ратифікація Нідерландами Угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною.

Нідерланди є єдиною країною ЄС, що не ратифікувала цієї угоди за результатами референдуму, більшість учасників якого виступили проти такої ратифікації. Уряд прем’єр-міністра Марка Рютте виступає за ратифікацію, але заявляє, що має взяти до уваги результати референдуму. Як компроміс Нідерланди пропонують, щоб ЄС виступив із офіційним документом про обмеження щодо України, які не має зняти ця угода, і заявляють, що без такого документа остаточно відмовляться ратифікувати її.

Попередніми днями серед вимог Нідерландів називали також те, що ЄС мав би заявити, що угода не передбачає майбутнього членства України в Європейському союзі.

XS
SM
MD
LG