Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент розглядатиме «безвіз» для України 1 лютого – попередній план


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський парламент може затвердити рішення про надання Києву безвізового режиму 1 лютого 2017 року, повідомляється на сайті Європейського парламенту про його попередні плани.

Раніше, за повідомленнями, так само попередньо планувалося, що це питання могло розглядатися у січні.

15 грудня Європарламент, як очікують, має затвердити механізм припинення безвізового режиму, що відкриє шлях для візової лібералізації для України.

8 грудня оновлений механізм припинення безвізових режимів із Євросоюзом третім країнам у разі зловживань підтримав переважною більшістю голосів комітет із громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ Європарламенту.

Як повідомили в Раді ЄС, напередодні було досягнуто консенсусу між Радою ЄС і Європарламентом щодо компромісного тексту про впровадження оновленого механізму тимчасового припинення безвізових режимів.

Цей механізм дозволятиме припинення на дев’ять місяців вільних пересувань Шенгенським простором іноземним громадянам у разі стрімкого зростання нелегальної міграції чи інших зловживань «безвізом» тією чи іншою третьою державою з-поміж 60 країн, із якими ЄС має безвізовий режим.

Водночас це надає можливість винесення на одну із наступних пленарних сесій Європарламенту питання щодо скасування віз громадянам України та Грузії. Як вирішили раніше в ЄС, саме скасування віз для громадян обох цих країн набуде чинності одночасно з механізмом припинення безвізових режимів, хоча рішення про це скасування для них можуть ухвалити окремо і в різний час.

XS
SM
MD
LG