Доступність посилання

ТОП новини

Росія заперечує «звірства», в яких радник ООН звинуватив урядові сили Сирії


Речник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков
Речник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков

Росія заявляє про гуманне ставлення урядових сил Сирії не лише до цивільного населення Алеппо, але й до антиурядових повстанців.

«Склали зброю і вийшли в райони, контрольовані сирійською владою 2 тисячі 215 бойовиків. Згідно з ухваленим рішенням президента Сирії, 2 тисячі 137 бойовиків амністовані. Щодо інших проводяться заходи з перевірки», – повідомив увечері 12 грудня речник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков.

Раніше 12 грудня радник ООН з гуманітарних питань Ян Еґеланд заявив про «звірства», вчинені у східному Алеппо сирійськими урядовими військами, які витіснили повстанців із міста.

«Сирійська і російська влада відповідальні за кожне і за всі звірства, які наразі чинять військові переможці в Алеппо», – зазначив Еґеланд 12 грудня у Twitter.

Раніше у понеділок базовані у Лондоні спостерігачі за правами людини у Сирії повідомили, що щонайменше 60% цивільних і повстанців були вбиті, коли сирійські війська захопили райони Фардоус, Бустан аль-Каср і Зібдія.

З 2012 року Алеппо було розділене між сирійськими урядовими військами, які контролювали західну частину міста, і повстанськими групами, під контролем яких була східна його частина.

Повстанці втратили зайняту територію під час наступу сирійських військ за підтримки російської авіації.

XS
SM
MD
LG