Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у співпраці з сепаратистами колишній полонений військовий не визнав вини


Іван Без’язиков під час судового засідання. Київ, 13 грудня 2016 року
Іван Без’язиков під час судового засідання. Київ, 13 грудня 2016 року

Український військовий, що побував у полоні сепаратистів, а нині затриманий за підозрою у співпраці з сепаратистами і спецслужбами Росії, заявив, що не визнає себе винним.

Як сказав полковник Іван Без’язиков журналістам у залі Шевченківського районного суду Києва, що мав обрати йому запобіжний захід, для нього обвинувачення – участь у терористичній організації – стало шоком.

За повідомленнями, на запитання, чи дійсно він ходив під час перебування на окупованій частині Донбасу в російському військовому однострої, Без’язиков відповів, що ходив у тому одязі, який йому дали в полоні. Він також припустив, що за час перебування в полоні його, з зав’язаними очима, могли вивозити на територію Росії.

Під час засідання підозрюваному стало зле, і його забрала швидка допомога. Засідання суду про обрання Без’язикову запобіжного заходу відтак перенесли.

Раніше у вівторок Служба безпеки України повідомила, що затримала колишнього начальника розвідки одного з армійських корпусів, який після полону, за версією СБУ, перейшов на бік сепаратистів угруповання «ДНР». Як заявив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, «служба має беззаперечні докази (свідчення свідків та оперативно-технічні матеріали) того, що зрадник співпрацював із розвідувальними структурами бойовиків, що підконтрольні російським спецслужбам, і навіть займав там одну з керівних посад».

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук додав, що «зрадник отримав військову форму російського зразка, табельну зброю, службове посвідчення, зарплату та авто з шофером» і «неодноразово виїжджав до Росії, зокрема Ростова-на-Дону, для інструктажів від кадрових працівників російських спецслужб».

За повідомленням СБУ, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України, затриманому повідомлено про підозру, слідчі дії тривають.

XS
SM
MD
LG