Доступність посилання

ТОП новини

Евакуація з Алеппо затримується


Бійці сирійських проурядових сил роблять селфі у дворі древньої мечеті Омейядів у Старому місті Алеппо, 13 грудня 2016 року
Бійці сирійських проурядових сил роблять селфі у дворі древньої мечеті Омейядів у Старому місті Алеппо, 13 грудня 2016 року

В сирійському місті Алеппо 14 грудня розпочалося припинення вогню, домовленість про яке була досягнута між Росією, Сирією, Туреччиною та антиурядовими повстанцями. Водночас евакуація повстанців і цивільних із Алеппо, яка також є частиною угоди, ще не розпочалася.

Представники повстанців, сказали, що іранські або інші шиїтські підрозділи, лояльні владі в Дамаску, блокують вихід людей із утримуваних опозицією районів на сході Алеппо. Представники військового альянсу, який воює на стороні президента Сирії Башара Асада, не були доступні для коментарів.

Сили Асада в його кампанії зі встановлення контролю над Алеппо підтримують шиїтські ополченці з Ірану та Лівану.

Представники сторін конфлікту називали різний час початку виходу людей зі східного Алеппо. Базовані в Лондоні спостерігачі за правами людини в Сирії повідомили, що наразі жодний боєць чи цивільний не залишили оточену частину міста. Десятки автобусів чекають на пасажирів на головній дорозі з міста Алеппо.

XS
SM
MD
LG