Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі втрат серед українських військових немає – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дійна Донбасі жоден з українських військових не загинув і не був поранений, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Водночас він зазначив, що вчора загинув один цивільний та ще один поранений у руку, також у Мар’їнці внаслідок вибуху снаряду був поранений місцевий житель.

Порушення режиму тиші, за даними Мотузяника, з боку підтримуваних Росією бойовиків вчора були зафіксовані на всіх напрямках.

Речник АТО повідомив, що на луганському напрямку бойовики здійснювали поодинокі провокації у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районі, а на донецькому напрямку були зафіксовані три порушення режиму тиші у селищі Луганське, Троїцькому та Авдіївці.

На маріупольському напрямку сепаратисти відкрили вогонь з артилерії і мінометів у передмістях Докучаєвська, а біля Широкина і Лебединського стріляли з відповідно 82-міліметрових та 120-міліметрових мінометів.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах, зокрема Докучаєвська, сіл Трудівське, Саханка, території промзони біля Ясинуватої. Луганські сепаратисти заявляють про два обстріли з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG