Доступність посилання

ТОП новини

У померлої школярки з Кривого Рогу аналізи виявили грип


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У дівчинки з Кривого Рогу, яка померла після діагнозу ГРВІ, за результатами аналізів виявили грип групи А штаму «Гонконг». Інформацію про це підтвердили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

За даними департаменту, від того самого типу грипу помер ще один житель Дніпропетровщини – 60-річний чоловік. Раніше в Міністерстві охорони здоров’я інформували, що він перебував у групі ризику – страждав на хворобу серця.

14 грудня стало відомо, що у Кривому Розі за фактом смерті учениці 2-го класу, в якої діагностували ГРВІ, порушили кримінальне провадження. За даними лікарів, перед викликом бригади швидкої допомоги у 8-річної дитини спостерігалась висока температура, але стан дитини не був тяжким, у неї діагностували ГРВІ. Однак через добу після від’їзду лікарів дитині погіршало, розпочались проблеми з диханням, судоми і вона померла.

Згідно з даними з департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації, на вимушених канікулах через грип і ГРВІ в області наразі перебуває близько 50 тисяч школярів, це приблизно шоста частина учнів. Навчання у школах чотирьох міст і двох районів Дніпропетровщини зупинили.

Епідемпоріг на Дніпропетровщині перевищено приблизно в 1,7 рази. На ГРВІ та грип цього тижня захворіли понад 32 тисячі людей. Це на 35% більше, ніж попереднього тижня.

14 грудня Міністерство охорони здоров’я заявило, що показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги в 11 областях України і Києві.

У міністерстві зазначали, що в період з 5 по 11 грудня зареєстрований і підтверджений один летальний випадок від грипу в Дніпропетровській області, 60-річний чоловік, що страждав на ішемічну хворобу серця.

Загалом з початку епідемічного сезону в Україні зареєстрували понад 1,8 мільйона хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, перехворіло 4,3% населення.

XS
SM
MD
LG