Доступність посилання

ТОП новини

Охендовський: ніхто не звертався щодо реєстрації Онищенка у 2014 році


Михайло Охендовський (©Shutterstock)
Михайло Охендовський (©Shutterstock)

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що ніхто до нього не звертався щодо реєстрації кандидатом в народні депутати Олександра Онищенка у 2014 році.

Він наполягає на законності реєстрації Онищенка кандидатом у депутати.

«Коли він подавав повторно документи в ЦВК, він дійсно заходив до мене в кабінет. Ні на кого він не посилався, тому що в цьому не було необхідності. Він просто сказав, що зрозумів свою помилку щодо подачі документів перший раз, подав новий комплект документів і запитав коли можна чекати розгляду цього питання ЦВК. На що я відповів, що питання буде розглянуте в установлений законом термін, тобто, не пізніше, ніж на 5-й день із дня подання документів», – розповів Охендовський.

Голова ЦВК запевнив, що відповідей щодо перспектив розгляду документів він Онищенку не давав і давати не міг, оскільки питання реєстрації кандидатів у депутати вирішується не головою ЦВК, а комісією шляхом колегіального розгляду.

Раніше Олександр Онищенко заявив журналістам програми «Слідство.інфо», що на парламентських виборах 2014 року його зареєстрували не одразу. За його словами, після того, як він нібито заплатив за місце у парламенті Давиду Жванії, який на той час входив до керівництва виборчого штабу «Блоку Петра Порошенка», його зареєстрував особисто Охендовський.

«Я прийшов до нього, той потиснув мені руку: каже, здавайте документи, завтра буде все добре. В останній день перед реєстрацією мене зареєстрували, два рази відмовив мені суд. Тобто, основний, апеляційний. Потім, після того, як вони отримали гроші, сам Охендовський мене зареєстрував», – заявив Онищенко журналістам.

У прес-службі Адміністрації президента заявили, що слова Онищенка «не відповідають дійсності, є вигадкою підозрюваного». Наразі Давид Жванія не відповідає на телефонні дзвінки Радіо Свобода.

У 2014 році Онищенко як самовисуванець пройшов до Верховної Ради у виборчому одномандатному округу №93 у Київській області.

XS
SM
MD
LG