Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: суд дозволив затримати Януковича


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Печерський районний суд Києва на закритому судовому засіданні підтримав клопотання прокурора про надання дозволу на затримання колишнього президента України Віктора Януковича, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«14 грудня 2016 року Печерський райсуд Києва, розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора Головної військової прокуратури Р.Кравченка про надання дозволу на затримання підозрюваного Януковича В.Ф. з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, встановив клопотання задовольнити та надати дозвіл на затримання підозрюваного Януковича В.Ф», – написав Луценко у Facebook.

9 грудня у ГПУ заявили, що Віктор Янукович є офіційно підозрюваним у державній зраді від 28 листопада цього року.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що повернув до ГПУ повідомлення про підозру у держзраді, яке було оголошене Луценком в Святошинському райсуді, оскільки, за словами захисника, підозру було оголошено з порушенням законодавства.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність держави».

У ГПУ повідомляли, що 5 грудня і 9 грудня очікують Януковича на допит як підозрюваного у справі про державну зраду «для участі в допиті і виконання інших процесуальних дій у кримінальному провадженні».

Янукович не з’явився на допит, і це стало приводом для початку стосовно нього заочного досудового розслідування.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG