Доступність посилання

ТОП новини

Фракція «Батьківщина» вирішила виключити Савченко


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України обговорила з народним депутатом, членом фракції Надією Савченко її останні дії й заяви і ухвалила рішення про її виключення зі складу фракції, повідомила прес-служба партії «Батьківщина».

Як мовиться в повідомленні, «життя засвідчило, що принципи і політичні переконання Надії Савченко та «Батьківщини» не збігаються».

«Зокрема, «Батьківщина» виступає категорично проти будь-яких переговорів із терористами, проти амністії вбивць українців, проти легалізації бандугруповань на Донбасі. Надія вважає, «що державницька позиція України не є чітко визначеною та доведеною щодо застосування саме такої термінології», – мовиться в повідомленні.

При цьому фракція нагадала, що партія «Батьківщина» на парламентських виборах 2014 року внесла Надію Савченко до свого виборчого списку «заради звільнення української жінки, офіцера з російського полону» і, «якби було можливо повернути час назад, сьогодні ми б зробили для звільнення Надії те ж саме».

Раніше «Батьківщина» вже заявляла, що Савченко не координує свої дії з цією політичною силою, членом фракції якої в парламенті вона була, і засудила переговори Савченко з ватажками угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними.

Також через такі зустрічі і заяви Савченко, які сприймали як прихильні до сепаратистів, ініційоване її виключення зі складу комітету з національної безпеки і оборони Верховної Ради, ведеться мова і про відкликання її зі складу делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Сама Надія Савченко повідомляла, що вже не є членом партії «Батьківщина», за списком якої, ще перебуваючи в ув’язненні в Росії, вона була обрана до парламенту. Її сестра Віра розповідала, що заяву про вихід із партії Надія подала ще в жовтні.

XS
SM
MD
LG