Доступність посилання

ТОП новини

Рада Росія – НАТО обговорить питання України 19 грудня


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Представники НАТО проведуть офіційну зустріч із російською стороною 19 грудня в Брюсселі. Москва погодилася обговорити зростання напруженості, яке, як визнають обидві сторони, становить ризик для стабільності в Європі.

Рада Росія – НАТО цього року збереться втретє. В альянсі стурбовані кризою в Україні, до якої причетна Росія, Москва натомість твердить, що її непокоїть нарощування військового потенціалу НАТО поблизу своїх кордонів.

«Рада Росія – НАТО є важливою платформою для діалогу. Я запросив членів Ради на засідання в понеділок. Ми зустрінемося на рівні послів у штаб-квартирі НАТО. Ми будемо обговорювати теми, що мають значення для європейської безпеки, особливо Україну», – вказав 15 грудня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Посол Росії в НАТО Олександр Грушко заявив, що Москва висловить стурбованість з приводу плану НАТО надіслати багатонаціональні сили до країн Балтії та Польщі в наступному році.

На Заході, як і в Києві, наводять численні факти прямої участі Росії у війні проти України на частині українського Донбасу. Росія, всупереч усім доказам, заперечує свою причетність до конфлікту і стверджує, що він «внутрішньоукраїнський», а росіяни, які воюють там проти України, – лише непідконтрольні Москві «добровольці».

XS
SM
MD
LG