Доступність посилання

ТОП новини

Сайт Міністерства інфраструктури тимчасово закритий, здійснюється кібератака – речниця


На сайт Міністерства інфраструктури України здійснюється кібератака від ранку 16 грудня, він працює, але тимчасово закритий для користувачів, повідомила речниця міністерства Марина Томко.

«Повідомили СБУ, Національній поліції, Кіберполіції. Розцінюємо атаки на сайт як складову кібератак на ресурси органів державної влади, які посилились протягом останнього тижня. Ситуацію контролюємо. До відновлення повноцінної роботи сайту всю інформацію будемо розміщувати на фейсбук-сторінці міністерства», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

15 грудня очільник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун заявив, що на сайт компанії здійснюють хакерські атаки. Сьогодні «Укрзалізниця» відновила онлайн-продаж квитків через свій сайт.

Останнім часом повідомлялося про атаки на сайти українських державних установ, зокрема Держказначейства, Пенсійного фонду, Мінфіну і Міноборони.

В апараті Служби безпеки України повідомляли, що програмний засіб, використаний в атаці 6 грудня на сайт Державного казначейства і Міністерства фінансів, – той самий, що й під час торішнього інциденту, через який сотні тисячі будинків на Івано-Франківщині залишалися без світла і в застосуванні якого звинуватили Росію.

14 грудня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що близько тижня тому почалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси державних органів, об’єктів критичної інфраструктури й установ недержавного сектора. За його словами, ці атаки були «заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розташованого в Росії».

XS
SM
MD
LG