Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Рейган «перевернувся б у могилі» через симпатії республіканців до Путіна


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама заявив, що покійний президент Рональд Рейган «перевернувся б у могилі», якби дізнався про позицію прихильників Республіканської партії щодо схвальних заяв обраного президента Дональда Трампа про президента Росії Володимира Путіна. Про це він заявив на останній в цьому році прес-конференції у Білому домі.

«Рональд Рейган перевертається в могилі, бачачи, що республіканці хвалять президента Росії Володимира Путіна», – сказав Обама.

За його словами, Росія «менша і слабша» за Сполучені Штати і не виробляє нічого, «крім нафти, газу і зброї». Водночас Москва здатна створити неприємності Вашингтону, якщо американські політики будуть ставити партійні інтереси вище національних, як це роблять деякі республіканці, додав Обама.

Обама заявив, що спецслужби надали йому докази причетності російських хакерів до злому серверів Демократичної партії США. При цьому Обама не став стверджувати, що кібернападники діяли за наказом Кремля.

Водночас він додав: «В Росії не так багато рішень ухвалюється без участі Путіна».

Обама також зазначив, що на саміті G20 в Китаї попереджав Володимира Путіна про неприпустимість втручання у виборчі процеси в США. За його словами, втручання у безпосередній процес голосування не було.

Барак Обама днями оголосив перевірку кампанії кібератак, але сказав, що це стосується не лише Росії чи виборів. Дональд Трамп уже раніше заявляв, що винуватцем може бути Китай або просто випадковий хакер.

Дональд Трамп складе президентську присягу і обійме посаду президента США 20 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG