Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ закриє провадження щодо заяв Онищенка – Холодницький


Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Заступник генерального прокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що НАБУ закриє провадження, яке було відкрито за заявою у засобах інформації народного депутата Олександра Онищенка Про це він повідомив 17 грудня в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Якщо протягом наступних 10 днів він не надасть жодної інформації, яка підтверджує ті слова, які він сказав, провадження треба буде закривати. Це об’єктивно, тому що... грати в цей серіал правоохоронні органи не повинні. Сказав «а», скажи «б», «в», «г» і дай матеріали, на підставі чого ти про це заявив», – додав Холодницький.

Раніше 17 грудня Радіо Свобода повідомило, що міністерство юстиції США припинило контакти з українським депутатом-утікачем Олександром Онищенком, який раніше заявив, що передав американським спецслужбам докази корупції президента України.

Онищенко заявив ще 1 грудня, що передав агентам ФБР аудіозаписи розмов українського президента Петра Порошенка та його оточення. За словами депутата-втікача, учасники розмов обговорюють схеми крадіжки грошей із державних і приватних компаній, а також купівлю голосів у парламенті. Ці звинувачення адміністрація президента категорично заперечує.

Онищенка, який втік із України перед тим, як його влітку 2016 року позбавили депутатської недоторканності, українська влада звинувачує в імовірній крадіжці на суму 64 мільйони доларів у державній компанії «Укргазвидобування».

Служба безпеки України (СБУ) звинуватила Онищенка в шпигунстві на користь Росії.

Нинішнє місцезнаходження Онищенка невідоме, хоча більшу частину свого часу після втечі з України він провів у Лондоні.

XS
SM
MD
LG