Доступність посилання

ТОП новини

Точицький: на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько 10 угод


Голова представництва України при ЄС Микола Точицький заявляє, що на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод. Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода.

«На засідання звісно ми будемо говорити про перспективи. У нас близько десяти угод буде підписано, які будуть спрямовані на подальший рух у реформуванні України. Зокрема, буде підписана угода про реформу системи державного управління...підписання угод про фінансування програм прикордонного співробітництва», – розповів він про плани засідання 3-ї Ради асоціації Україна-ЄС.

За словам Точицького, очікується також підписання угод про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні.

«Сторони будуть обговорювати та підписувати низку документів по лінії Україна-Європейський інвестиційний банк про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні», – сказав він.

19 грудня у Брюсселі відбудеться третє засідання Ради асоціації Україна – ЄС. Планувалося, що очолить українську делегацію прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Проте сьогодні низка ЗМІ повідомила, що Гройсман скасував візит у Брюссель, а делегацію очолить перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.

XS
SM
MD
LG