Доступність посилання

ТОП новини

Члени колегії виборників проведуть голосування щодо затвердження Трампа на посаді президента США


Дональд Трамп
Дональд Трамп

­­­­­­­­­­­­­­­19 грудня в столицях всіх 50-ти американських штатів і у Вашингтоні, округ Колумбія, відбудеться голосування 538-ми ­­­­­­­­­­­­­­­членів колегії виборників із виборів президента США. Це завершальна процедура, яка має затвердити на посаді обраного під час голосування 8 листопада республіканця Дональда Трампа. Втім, як виглядає, деякі представники від Демократичної партії можуть похитнути цей процес.

Серед основних аргументів проти затвердження Трампа президентом демократи називають повідомлення про втручання хакерів Росії у виборчий процес у США з метою допомогти кандидатові від Республіканської партії Дональду Трампу перемогти. Сам політик заявив, що очевидних доказів такого втручання немає. Відповідні звинувачення на свою адресу спростував і Кремль.

У США діє непряма система виборів, яку запровадили, щоб збалансувати у правах більше і менше населені американські штати. В день голосування виборці, віддаючи голос за одного з кандидатів, голосують фактично за членів колегії виборників тієї партії, яка висунула кандидата. Фактично іноді кандидат може втратити голоси на загальному всенародному голосуванні, але все одно виграти за отриманням більшості голосів виборників, як це сталося у випадку з Трампом. Втім, відповідно до законодавства, не всі члени колегії виборників зобов’язані голосувати за переможця виборів від їхнього штату.

Термін проведення голосування колегії виборників – перший понеділок після другої середи в грудні. Час голосування в кожному зі штатів різний – з 9:00 до 15:00 за місцевим часом.

Інавгурація Дональда Трампа має відбутися 20 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG