Доступність посилання

ТОП новини

Російська правозахисниця заявляє, що НТВ записало її, представившись Радіо Свобода


Людмила Алексєєва
Людмила Алексєєва

Російська правозахисниця Людмила Алексєєва заявляє, що журналісти прокремлівського телеканалу НТВ обдурили її, щоб взяти коментар, і представилися Радіо Свобода.

89-річна голова Московської Гельсінської групи також заявляє, що її коментарі були вирвані з контексту. За її словами, з інтерв’ю були вирізані окремі фрази, їх поєднали з відео так, що виглядало, ніби правозахисниця критикує мігрантів.

Алексєєва заявила російській службі Радіо Свобода, що представники НТВ телефонували їй двічі. Після першого дзвінка вона відмовилася від інтерв’ю, тому під час другого представники телеканалу сказали, що вони з Радіо Свобода.

За словами правозахисниці, вона запросила журналістів на інтерв’ю до своєї московської квартири.

«Я давала інтерв’ю, не знаючи, що це НТВ. Я вважала, що це Радіо Свобода, – пояснила Людмила Алексєєва. – Логотипу у них ніде не було. Документи я ніколи не питаю, тим більше, думаючи, що це Свобода. НТВшників я б ніколи не пустила».

«Це перший раз у житті, коли мене обдурили, тому я так легко купилася. Буде мені наука, буду тепер обережніша. В одному можу запевнити вас: вдруге до мене НТВ не потрапить до самої моєї смерті», – заявила правозахисниця.

Представник телекомпанії НТВ Марія Безбородова заявила, що репортери представилися саме журналістами НТВ і уточнили, що програма вийде на цьому телеканалі.

Вказана програма вийшла в ефір увечері 18 грудня. Голова Московської Гельсінської групи дає коментар в сюжеті, присвяченому мігрантам. Зокрема, НТВ показує, як Алексєєва дивиться на смартфоні відео з Берліна (у ньому невідомий чоловік штовхає зі сходів в метро дівчину) і коментує: «Мерзотник». Далі Алексєєва розповідає, як в аеропорту в Англії вона вибачилася за свою погану англійську, а їй поставили запитання, навіщо вона тоді приїхала до Англії.

XS
SM
MD
LG