Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз надасть Україні 104 мільйони євро на реформу держуправління – уряд


Україна і Євросоюз підписали угоду, яка передбачає безповоротну фінансову допомогу Києву у розмірі 104 мільйони євро на підтримку реформи системи державного управління, реалізація якої розрахована на 5 років.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, документ у Брюсселі підписали віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та генеральний директор Гендиректорату Європейської комісії «Сусідство та переговори з розширення» Крістіан Даніельсон.

«Реформа держслужби ключова для реалізації решти реформ. Головною перешкодою є низькі зарплати людей, які несуть величезну відповідальність і за держбюджет, і за управління державної машиною. Справедлива оплата такої роботи є запорукою довгострокового успіху України. Кошти, передбачені цією угодою, зокрема, повинні вирішувати і цю проблему», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

У червні Кабмін затвердив стратегію реформування державного управління на 2016 – 2020 роки, яка, зокрема, передбачає створення посад фахівців із питань реформ у міністерствах, перегляд функцій міністерств та оптимізацію їхніх структур, впровадження системи електронного врядування.

Сьогодні у Брюсселі Україна і ЄС провели третє засідання Ради асоціації. Рада наголосила на важливості співпраці з Україною у сферах енергетики, інфраструктури, юстиції.

Напередодні голова представництва України при ЄС Микола Точицький в коментарі Радіо Свобода заявив, що на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод.

XS
SM
MD
LG