Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський союз продовжив економічні санкції проти Росії ще на півроку, до 31 липня 2017 року, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Європейська рада офіційно схвалила рішення 19 грудня після того, як лідери ЄС погодили його на саміті минулого тижня.

Рішення має бути опубліковане в офіційному журналі ЄС 20 грудня.

Минулого тижня лідери Німеччини і Франції Анґела Меркель і Франсуа Олланд заявили про необхідність продовжити санкції Євросоюзу проти Росії, запроваджені через анексію Криму і роль Москви у конфлікті на Донбасі.

Нині чинний термін дії найболючішого для Росії пакета санкцій спливає наприкінці січня.

Починаючи з 2014 року, Захід у кілька етапів запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі кілька пакетів санкцій. Вони стосуються головним чином російських фізичних і юридичних осіб, а також осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

Останнім часом Росія через своїх союзників у західних країнах, у першу чергу в ЄС, починає просувати ідеї повного чи принаймні часткового скасування санкцій і без виконання нею її міжнародних зобов’язань. Крім того, за поліпшення відносин із Росією висловлювався і обраний майбутній президент США Дональд Трамп і в перебігу виборчої кампанії, і вже після обрання.

XS
SM
MD
LG