Доступність посилання

ТОП новини

ЄІБ і Єврокомісія оголосили про надання Україні 600 мільйонів євро


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейська комісія оголосили про надання Україні кредиту у розмірі приблизно 600 мільйонів євро.

«У Брюсселі Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейська комісія оголосили про виділення останнього з низки кредитів у розмірі приблизно 600 мільйонів євро. Цей кредит є частиною зобов’язань перед Україною, про які ЄС оголосив у березні 2014 року», – йдеться у повідомленні ЄІБ.

Зазначається, що ЄІБ виконав своє зобов’язання на період 2014-2016 років щодо надання 3 мільярдів євро з програми фінансової підтримки, ця програма є частиною пакету підтримки у розмірі 11 мільярдів євро, про який Євросоюз оголосив у березні 2014 року.

«Цей останній пакет кредитів ЄІБ доповнює низку інших інвестицій, які банк надавав Україні від березня 2014 року, щоби допомогти країні стабілізувати свою фінансово-економічну ситуацію», – додають у банку.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати наступний транш макрофінансової допомоги від Європейського союзу в січні 2017 року, проте Київ забороною на експорт деревини запровадив додаткові торговельні бар’єри і порушив домовленості угоди про вільну торгівлю із Євросоюзом, чим заблокував виділення траншу. Це викликало обурення активістів. На їхню думку, скасування мораторію призведе до знищення лісу.

Згодом у представництві Євросоюзу в Україні заявили, що заборона на експорт лісу-кругляка запроваджена в Україні в інтересах низки зацікавлених груп і не запобігає незаконній лісозаготівлі й контрабанді деревини, а також обмежує вільну торгівлю. Крім того, у ЄС зазначили, що поділяють бажання українців захистити ліси й готові надати підтримку в цьому напрямку. Заборону на експорт лісу-кругляка не скасовували.

XS
SM
MD
LG