Доступність посилання

ТОП новини

Посол Росії у Туреччині помер від поранень – Захарова (доповнена)


Андрій Карлов
Андрій Карлов

Представник МЗС Росії Марія Захарова підтвердила інформацію, що посол Москви у Туреччині Андрій Карлов помер від отриманих поранень.

Карлова серйозно поранили 19 грудня в Анкарі.

Турецький телеканал NTV повідомив, що під час нападу було поранено ще 3 людей. Чоловік, який стріляв у посла, кричав турецькою й арабською мовами: «Ви відповісте за все, що зробили на наших землях. Допоки у нас не буде безпеки, у вас її теж не буде. Йдіть, залишайтеся на своєму місці. Я покину це приміщення лише мертвим». На оприлюдненому відео також чути, що перед тим як вистрелити, нападник крикнув «Аллагу акбак».

Поліція застрелила нападника.

Нападник мав при собі посвідчення поліцейського. Агентство Reuters повідомляє з посиланням на джерела у силових структурах, що нападник працював поліцейським в Анкарі, але сьогодні не був при виконанні службових обов’язків.

Він вистрелив у посла під час його виступу у Галереї сучасного мистецтва в Анкарі, де проходить фотовиставка «Росія очима турків».

На 20 грудня був запланований візит голови МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу до Москви, де він повинен був обговорити з російськими та іранськими колегами ситуацію в Сирії.

Більше інформації наразі немає.

XS
SM
MD
LG