Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: минулої доби біля Світлодарська зафіксували використання артилерії


Архівне фото
Архівне фото

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що минулої доби біля Світлодарська зафіксували використання артилерії.

Як йдеться у звіті організації, 18 грудня біля Світлодарська спостерігачі зафіксували сліди від самохідних артилерійських установок, а біля Дебальцева спостерігачі побачили, що три вантажівки військового типу, один позначений символом «вогненебезпечні матеріали», прямували у західному напрямку.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували збільшення порушень режиму припинення вогню в Донецькій області 17 і 18 грудня близько 700 і 2900 вибухів, більшість порушень режиму тиші зафіксовані біля Світлодарська та Дебальцева.

«Протягом шести годин 18 грудня, спостерігачі чули 700 вибухів – 680 вибухів були здійсненні з артилерії (122міліметри)… 20 вихідних з танкових гармат», – йдеться у звіті організації.

18 грудня у штабі АТО повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули 5 українських військових і ще 6 були поранені. За даними штабу, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку і тривали вони дві години. У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через їхню стрілянину з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка. Сьогодні також повідомлялося про обстріли з боку бойовиків на Світлодарській дузі.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG