Доступність посилання

ТОП новини

Росія: поліція затримала і відпустила кореспондента Радіо Свобода без пояснень


Іван Воронін
Іван Воронін

Кореспондент Радіо Свобода Іван Воронін, якого 20 грудня затримали у Москві, після чого поліція його відпустила, повідомляє, що ніяких пояснень про причини затримання йому не надали. Він каже, російські поліцейські самі попросили його та групу затриманих разом з ним активістів написати пояснення щодо того, чого вони опинилися в «автозаку».

Після написання пояснювальних записок та перевірки про можливі судимості всіх випустили без висунення будь-яких звинувачень.

Іван Воронін повідомляє, що до того, як потрапити у відділення внутрішніх справ «Красносельське», його та інших затриманих три години возили по місту, бо в інших відділках поліції нібито не було вільних місць.

«Я за завданням редакції висвітлював акцію опозиційних активістів з нагоди «Дня чекіста». Вони сьогодні планували здійснити певний перформанс, який тримали у секреті. Проте вони не встигли втілити його у життя, бо їх затримали в момент, коли вони просто йшли по вулиці. Крім того, був здійснений напад на французького журналіста», – зауважив Іван Воронін після звільнення.

«Звичайно, що це була спроба зупинити акцію, що планувалася. При цьому абсолютно незаконно. Це було настільки огидно, брати у цьому участь. Тому що спочатку я був очевидцем події, потім мимоволі став її учасником», – сказав Воронін.

За словами журналіста, групу активістів, яких затримали разом з ним, також відпустили. «В них була схожа ситуація, в них теж перевірили документи, вони написали пояснювальні записки та їх відпустили», – розповідає журналіст.

У вівторок сімох російських активістів і журналіста Радіо Свобода затримали неподалік від будівлі російської ФСБ на Луб’янській площі, коли вони йшли вулицею.

XS
SM
MD
LG