Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2017 рік


Депутати Верховної Ради майже о 5 годині ранку 21 грудня ухвалили державний бюджет на 2017 рік. За це віддали голоси 274 парламентарі.

Кошторис підтримали фракції «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Відродження», «Радикальна партія» та «Воля народу». Натомість, «Батьківщина», «Самопоміч» та «Опозиційний блок», як і анонсували напередодні, відхили проект кошторису.

Після голосування за основу та в цілому спікер Андрій Парубій привітав колег:

«Ця напружена і безсонна ніч була варта того. Ми схвалили бюджет на наступний рік. І хочу наголосити: це бюджет не тільки розвитку. Це бюджет оборони України. Це бюджет оборони всього вільного світу. І ми, голосуючи за нього, голосували за наших хлопців на передовій, які потребують підтримки», – сказав Парубій.

Бюджетний комітет подав депутатам остаточний варіант держбюджету лише близько 4-ї години ранку. До того парламентарі ухвалювали необхідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів.

Верховна Рада кілька разів оголошувала перерву, перш ніж ухвалити кошторис на наступний рік.

Раніше у вівторок депутати вирішили працювати на вечірньому засіданні 20 грудня до вичерпання порядку денного.

Минулого року держбюджет-2016 депутати ухвалили вночі 25 грудня 2015 року, у 2014 році бюджет на наступний рік також ухвалювався вночі.

XS
SM
MD
LG