Доступність посилання

ТОП новини

Агентство з питань державної служби рекомендує Максима Степанова на посаду голови Одеської ОДА


Переможець конкурсу на посаду голови Одеської ОДА Максим Степанов
Переможець конкурсу на посаду голови Одеської ОДА Максим Степанов

У Національному агентстві з питань державної служби відбувся заключний етап конкурсу на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації, яка була вакантною від початку листопада, після відставки Міхеїла Саакашвілі. Переможцем конкурсу 20 грудня був оголошений директор державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» 41-річний Максим Степанов. Тепер кандидат має бути затверджений на посаді указом президента України.

У 2008 – 2010 роках Степанов був першим заступником голови Одеської ОДА Миколи Сердюка. За інформацією програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», Максим Степанов має спільний бізнес з олігархом Леонідом Юрушевим.

Загалом заяви та документи на конкурс на посаду очільника Одещини подавали 44 людини, в тому числі бізнесмен і письменник Гарік Корогодський, колишній міністр транспорту і екс-губернатор Запорізької області Євген Червоненко, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський тощо.

До конкурсу Національне агентство з питань державної служби допустило 31 претендента.

В фінал пройшли п’ятеро: доцент Одеського регіонального інституту державного управління Олександр Остапенко; мер міста Балта, що на Одещині, Сергій Мазур;директор ТОВ «Центр підтримки бізнесу» Артем Ващиленко; депутат від Радикальної партії Юрій Чижмар, і Максим Степанов.

Одеські євромайданівці активно підтримували Олександра Остапенка, доцента кафедри європейської інтеграції України Одеського регіонального інституту державного управління (ОРІДУ). Про це вони писали у відкритому листі до Президента України Петра Порошенка і голови Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка.

«Більше не хочемо бути об’єктами політичних експериментів. Вважаємо, що Одеську обласну державну адміністрацію маєочолювати фахова людина, яка добре знає місцеву специфіку, має авторитет серед мешканців та боролася за Україну разом з нами щонайменше з перших днів Євромайдану», – наполягали активісти.

Після закінчення заключного етапу конкурсу в Національному агентстві з питань державної служби, під час якого п’ятьох фіналістів тестували на знаннязаконодавства, дали вирішити кілька ситуаційних завдань, Олександр Остапенко написав у мережі Facebook, що в нього «склалося відчуття упередженості в діях комісії».

XS
SM
MD
LG