Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко має намір 22 грудня дати свідчення НАБУ через скайп


Олександр Онищенко (архівне фото)
Олександр Онищенко (архівне фото)

Оголошений у національний розшук народний депутат України Олександр Онищенко заявив, що 22 грудня в режимі відео-конференції дасть свідчення Національному антикорупційному бюро України.

«Я завтра скайпом зв’язуюсь із НАБУ», – сказав Онищенко на прес-конференції в Києві за допомогою скайпу.

Раніше керівник НАБУ Артем Ситник заявляв, що допускає допит Онищенка за допомогою відеозв’язку.

Онищенко ще 1 грудня заявив, що передав агентам ФБР США аудіозаписи розмов українського президента Петра Порошенка і його оточення. За словами депутата-втікача, учасники розмов обговорюють схеми крадіжки грошей із державних і приватних компаній, а також купівлю голосів у парламенті. Ці звинувачення адміністрація президента категорично заперечує. Зокрема, керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Андрій Жигулін заявив: «На пана Онищенка з усім його так званим компроматом очікують в Україні правоохоронні органи, зокрема НАБУ, ГПУ, СБУ з розкритими обіймами».

Нещодавно Радіо Свобода повідомляло, що міністерство юстиції США припинило контакти з українським депутатом-утікачем Олександром Онищенком, який заявив, що передав американським спецслужбам докази корупції президента України. Водночас Онищенко 21 грудня заявив, що Мін’юст США просив у нього доказів про корупцію. «Мені не казали, що вони припиняють зі мною контакти», – додав він.

Онищенка, який втік із України перед тим, як його влітку 2016 року позбавили депутатської недоторканності, українська влада звинувачує в імовірній крадіжці на суму 64 мільйони доларів у державній компанії «Укргазвидобування».

Служба безпеки також звинуватила Онищенка в шпигунстві на користь Росії.

Нинішнє місце перебування Онищенка невідоме, хоча більшу частину свого часу після втечі з України він провів у Лондоні.

XS
SM
MD
LG