Доступність посилання

ТОП новини

Росія сильніша за будь-якого агресора – Путін


Президент Росії Володимир Путін заявив, що нинішня Росія сильніша за будь-якого потенційного агресора. Про це він сказав у четвер на розширеному засіданні колегії Міноборони Росії.

«Нам ще багато належить зробити, водночас вже сьогодні з урахуванням дуже багатьох чинників, включаючи не тільки військові (фактори – ред.), але й історію нашу, географію, внутрішній стан російського суспільства, можна з упевненістю сказати: на сьогодні ми сильніші за будь-якого потенційного агресора», – сказав Путін і повторив – «За будь-якого».

Водночас, як заявив російський президент і головнокомандувач, армія країни має бути напоготові.

«Якщо ми дозволимо собі хоча б на хвилину розслабитися, допустити хоча б один збій в модернізації армії і флоту, в підготовці військ, ситуація може дуже швидко змінитися. З урахуванням швидкості подій, що відбуваються в світі, ми навіть не встигнемо помітити», – додав Путін.

За його словами, Росія має «ретельно відслідковувати будь-які зміни в балансі сил і у військово-політичній ситуації в світі, особливо уздовж кордонів Росії».

Також на нараді міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські військові успішно продемонструвати свої можливості в Сирії з вересня 2015 року в ході повітряної кампанії з підтримки режиму президента Башара аль-Асада. «Військові протестували 162 види сучасних озброєнь під час військової кампанії в Сирії», додав Шойгу.

Раніше офіційна Москва заявила, що розміщення систем ПРО у Європі з боку США і НАТО загрожує безпеці Росії. Вашингтон такі заяви спростував.

Напруженість у відносинах між Москвою і Заходом зросла після анексії Росією українського Криму і підтримки сепаратистів на Донбасі, що у першому випадку Росія називає «відновленням історичної справедливості», а в іншому – заперечує, стверджуючи, що на сході України можуть воювати хіба що «російські добровольці».

XS
SM
MD
LG