Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман назвав серед пріоритетів уряду на 2017 рік децентралізацію, медицину, зарплати бюджетникам


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав серед пріоритетів роботи уряду на 2017 рік підвищення ефективності управління місцевої влади, підтримку реформ в сфері охорони здоров’я та підвищення заробітної плати вчителям і лікарям, інформує урядовий портал.

«Уряд на 2 мільярди гривень збільшив ресурс на централізовану закупівлю медикаментів у країні у 2017 році. Це дає можливість вчасно проводити тендерні процедури та придбати медичні препарати за справедливими цінами», – сказав Гройсман.

За його словами, передбачено ресурс для створення центрів серцево-судинної хірургії у містах країни, що дозволить зменшити смертність та інвалідність від цих захворювань.

«Я вважаю, що у 2017 році ми зможемо побудувати ще більш якісну систему управління на місцевому рівні», – сказав також прем’єр і додав, що потрібно підвищувати ефективність управління місцевої влади.

Серед інших пріоритетів Кабінету міністрів та запланованих дій на 2017 рік Гройсман назвав підвищення удвічі мінімальної заробітної плати, а також підвищення заробітної плати вчителям і лікарям.

«Наше завдання – відновлення і зростання національної економіки, створення робочих місць з нормальною, відкритою заробітною платою», – сказав Гройсман.

У 2017 році прем’єр також сподівається на підтримку урядових ініціатив президентом.

«Ми будемо займатися у 2017 році системним розвитком України», – додав Гройсман.

21 грудня Верховна Рада України ухвалила держбюджет на 2017 рік. Документ передбачає доходи бюджету на наступний рік у сумі понад 721 мільярд гривень, видатки – більш ніж 790 мільярдів гривень. Прожитковий мінімум на одну особу з 1 січня пропонується встановити у сумі 1 тисяча 544 гривні (до 1,700 – з 1 грудня), мінімальну заробітну плату у місячному розмірі – 3 тисячі 200 гривень (з 1 січня). Після ухвалення парламентом кошторис ще має підписати президент.

XS
SM
MD
LG