Доступність посилання

ТОП новини

Трамп: резолюція ООН щодо ізраїльських поселень значно ускладнить мирну угоду


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Обраний президент США Дональд Трамп заявив 24 грудня, що голосування Ради безпеки ООН з вимогою до Ізраїлю припинити будівництво поселень на окупованій палестинській території зробить мирну угоду «набагато складнішою». Про це Трамп написав на своїй сторінці у Twitter.

Трамп зазначив, що його адміністрація «доб’ється її (мирної угоди – ред.) в будь-якому випадку».

Заява Дональда Трампа прозвучала незабаром після того, як прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу розкритикував адміністрацію президента США Барака Обами за утримання від голосування щодо резолюції Ради безпеки, яка змінює давню позицію США про вето на будь-яку резолюцію ООН із критикою на адресу Ізраїля.

Нетаньягу назвав утримання під час голосування США в ООН «ганебною антиізраїльською засідкою», а резолюцію – «божевільною». Він також доручив МЗС Ізраїлю впродовж місяця переглянути «всю взаємодію з ООН, в тому числі ізраїльське фінансування агенцій ООН та присутність представників ООН в Ізраїлі».

Рада безпеки ООН 23 грудня уперше від 1979 року ухвалила резолюцію щодо поселень, які Ізраїль зводить на Західному березі річки Йордан.

XS
SM
MD
LG