Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Данії заарештувала фігурантку південнокорейського корупційного скандалу


Пак Кин Х’є, архівне фото
Пак Кин Х’є, архівне фото

Поліція Данії заарештувала Чон Ю Ра, дочку імовірного учасника корупційного скандалу, який зачепив Пак Кин Х’є, тимчасово усунену з посади президента Південної Кореї в порядку імпічменту через цей скандал до остаточного рішення Конституційного суду країни.

Південнокорейські прокурори заявили 2 січня, що дочка Чхве Сун Сіль, однієї з подруг Пак Кин Х’є, яку називають «сірим кардиналом у спідниці», була затримана в місті Ольборзі за незаконне перебування в Данії.

Минулого місяця парламент проголосував за імпічмент президента, яку звинувачують у зловживанні службовим становищем і сприянні Чхве Сун Сіль у вимаганні грошей у південнокорейських компаній. Тепер обов’язки голови держави виконує прем’єр-міністр, а Конституційний суд країни має вирішити, чи слід назавжди усунути Пак Кин Х’є від виконання президентських обов’язків і призначити нові вибори.

Професійна вершниця, 20-річна Чон Ю Ра перебуває в розшуку за численними звинуваченнями в Південній Кореї, серед яких вступ до престижного вишу за сфальсифікованими оцінками; прокурори заявили, що домагатимуться її екстрадиції.

1 січня Пак Кин Х’є порушила своє мовчання у цій справі і сказала, що є непричетною до будь-яких порушень, а звинувачення проти неї сфабриковані політичними супротивниками.

XS
SM
MD
LG