Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» взяла відповідальність за теракт в Стамбулі


Силовики біля нічного клубу Reina, 1 січня 2017 року
Силовики біля нічного клубу Reina, 1 січня 2017 року

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад на нічний клуб в Стамбулі в перший день Нового року, внаслідок якого загинули 39 людей.

Як мовиться в заяві угруповання 2 січня, «героїчний солдат халіфату» здійснив напад у місці, де «християни відзначають своє відступницьке свято».

Турецькі щоденні газети Hürriyet і Karar раніше 2 січня повідомляли, що турецькі силовики підозрювали «Ісламську державу» у причетності до нападу. Видання також повідомили, що підозрюваний, ймовірно, був з Узбекистану або Киргизстану. Пошуки нападника, який зник з місця події, тривають.

Вночі 1 січня озброєний нападник відкрив вогонь у нічному клубі Reina в історичному районі Стамбула Ортакей, коли там зібралося понад півтисячі людей для святкування Нового року. Повідомляється, що він розстріляв охоронця на вході і влаштував стрілянину з автоматичної зброї всередині. В результаті нападу 39 людей загинули і 69 зазнали поранень.

Чиновники заявили, що 24 з 39 загиблих були іноземцями. Четверо поранених перебувають у критичному стані. Влада Туреччини кваліфікувала напад як терористичний акт. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган назвав теракт у Стамбулі в спробою створити «хаос» в країні.

Генконсульство України в Стамбулі повідомило, що серед жертв громадян України немає.

XS
SM
MD
LG