Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст Бобровников заявляє, що через погрози покинув територію України


Журналіст Олексій Бобровников заявляє, що він був змушений покинути територію України через погрози. Про це він написав у вівторок, 9 січня, на своїй сторінці в Facebook.

«Отже, все по порядку. Місяць тому я поїхав з України. Я не оголошував про це до останнього моменту, так як чекав надходження ще деякої інформації, яка дозволила б мені сформулювати цю заяву чіткіше й обґрунтовано. Я потребував кількох додаткових документальних матеріалів, що можливо проливають світло на справу Галущенка і низку смертей, схоже, пов'язаних між собою. Це й стало, зрештою, причиною мого від'їзду», – написав він.

Бобровников займається розслідуванням загибелі членів мобільної групи з боротьби з контрабандою в зоні бойових дій на Донбасі Андрія Глущенка (Ендрю) та Дмитра Жарука. Напад на них було скоєно біля міста Щастя Луганської області 2 вересня 2015 року.

Журналіст вважає представників силових структур України, а також низку військових, причетними до покривання контрабанди (в тому числі наркотиків) через лінію розмежування на Донбасі. Силовики і військові не коментували цих звинувачень журналіста.

XS
SM
MD
LG