Доступність посилання

ТОП новини

Після заяв Савченко Чубаров закликав скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом Криму


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка», голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав президента України Петра Порошенка терміново скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом Криму.

«Хочу закликати президента України терміново скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом Криму, майбутнього нашого півострова, щодо його повернення і контролю. Задля збереження України і подальшого розвитку – жодної поступки українськими землями», – сказав Чубаров, якого цитує прес-служба партії «Блок Петра Порошенка».

Лідер Меджлісу зазначив, що після заяви народного депутата Надії Савченко щодо Криму йому телефонували люди з Криму з вимогою надання «пояснень, чіткої позиції держави».

«Вчорашнє публічне висловлювання нашої колеги, народного депутата Надії Савченко, про те, що, мовляв, заради повернення Донбасу треба відмовитись від Криму, є не лише вкрай неприйнятним, але глибоко образливим, цинічним і зрадницьким щодо всіх громадян України та кримськотатарського народу, що залишаються заручниками Росії», – сказав Чубаров.

Напередодні депутат Верховної Ради України Надія Савченко заявила, що повернути Донбас під контроль України мирним шляхом можна тільки у разі тимчасової відмови від прагнення повернути анексований Крим.

Конституційна комісія є спеціальним допоміжним органом при президентові України, створеним з метою напрацювання узгоджених пропозицій щодо змін до Конституції. Наразі в Конституції України вказується, що Автономна республіка Крим є невід’ємною складовою частиною України.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG