Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп підписав документи про поновлення суперечливих трубопровідних проектів


Проекти, які вирішив поновити Трамп, викликали протести у США, архівний відеокадр
Проекти, які вирішив поновити Трамп, викликали протести у США, архівний відеокадр

Президент США Дональд Трамп підписав низку документів, що мають на меті поновити два суперечливі проекти будівництва нафтогонів, які зупинила попередня адміністрація Барака Обами, серед іншого, з екологічних міркувань.

Підписані Трампом документи передбачають проведення нових переговорів про ці будівництва, а також використання для цього будівництва труб американського виробництва.

Один із планованих трубопроводів із назвою Keystone XL мав на меті транспортувати нафту з родовищ у Канаді до нафтопереробних заводів на узбережжі Мексиканської затоки у США. Обама зупинив цей проект наприкінці 2015 року, заявивши, що він підірве зусилля США з метою домогтися укладення міжнародної угоди про боротьбу зі всесвітніми кліматичними змінами.

Інший проект, Dakota Access у штаті Північна Дакота, мав транспортувати нафту з родовищ у цьому штаті до нафтових терміналів у штаті Іллінойс. Наприкінці минулого року його не дозволив будувати Інженерний корпус Армії США, заявивши про необхідність знайти інші маршрути через протести місцевої групи корінного народу сіу.

XS
SM
MD
LG