Доступність посилання

ТОП новини

Росія: виробник «Буків» назвав політизованим рішення суду ЄС щодо санкцій


Генеральний директор російського концерну «Алмаз-Антей» Ян Новиков заявляє, що рішення суду ЄС не засноване на правовій оцінці обставин справи
Генеральний директор російського концерну «Алмаз-Антей» Ян Новиков заявляє, що рішення суду ЄС не засноване на правовій оцінці обставин справи

Російський державний завод «Алмаз-Антей», що виготовляє військову техніку, називає політичним рішення суду Європейського союзу, який визнав законність запровадження санкцій проти цього заводу.

«Сьогоднішнє рішення Європейського суду ми вважаємо політичним і не заснованим на правовій оцінці обставин справи», – цитує заяву генерального директора концерну Яна Новикова російське державне новинне агентство ТАСС.

При цьому в концерні заявили, що не подаватимуть апеляцію на це рішення, оскільки не вважають, що її розгляд буде об’єктивним.

Суд Європейського союзу визнав законність запровадження санкцій проти російського державного заводу «Алмаз-Антей», який виготовляє військову техніку, зокрема, зенітно-ракетні комплекси «Бук». Це рішення у відповідь на скаргу заводу опубліковане на сайті суду 25 січня.

У своєму рішенні суд заявляє, що Рада ЄС надала достатні свідчення того, що Росія відправляє зброю бойовикам на сході України. «Алмаз-Антей», який виробляє зброю і військове обладнання в Росії, опосередковано підтримує порушення територіальної цілісності сусідньої держави, заявили в суді.

Починаючи з 2014 року, Захід у кілька етапів запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі кілька пакетів санкцій. Вони стосуються головним чином російських фізичних і юридичних осіб, а також осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

Із ЗРК «Бук», доставленого на окуповану частину Донбасу з Росії й потім поверненого назад, був збитий 2014 року авіалайнер «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, у якому загинули всі 298 людей у ньому, встановило міжнародне розслідування цієї катастрофи. Росія і виробник «Буків» продовжують заперечувати це.

XS
SM
MD
LG