Доступність посилання

ТОП новини

Європа і багатосторонність є ключовими для Німеччини – Ґабріель


Зіґмар Ґабріель
Зіґмар Ґабріель

Новопризначений голова МЗС Німеччини Зіґмар Ґабріель заявляє, що Європа, трансатлантичне співробітництво і багатосторонній підхід залишаться ключовими цінностями закордонної політики Берліна.

27 січня, виступаючи перед дипломатами у столиці Німеччини, Ґабріель наголосив, що популістські рухи грають на страхах людей, обіцяючи нові націоналістичні пріоритети.

За його словами, буде «великою помилкою» проводити політику у цьому напрямку.

Зіґмар Ґабріель наголосив, що Німеччина має впевнено реагувати на політичні зміни у США, які чинить нова адміністрація президента Дональда Трампа.

Він зазначив, що чекає на якомога швидшу зустріч з Рексом Тіллерсоном, номінованим на посаду держсекретаря США.

Заява Ґабріеля з’явилася наступного дня після того, як міністр оборони США Джеймс Маттіс запевнив своїх колег з Німеччини і Франції, що Вашингтон «беззастережно відданий» НАТО.

28 січня Зіґмар Ґабріель має відвідати Париж і зустрітися з міністром оборони Франції для обговорення конфліктів в Україні та Сирії.

Відносини між Москвою та НАТО погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG