Доступність посилання

ТОП новини

Києву вручили символічний ключ від «Євробачення», відбулося жеребкування


Президент міської ради Стокгольма Єва-Луїза Ерландссон Слорак передала символічний ключ від «Євробачення» мерові Києва Віталієві Кличку, 31 січня 2017 року
Президент міської ради Стокгольма Єва-Луїза Ерландссон Слорак передала символічний ключ від «Євробачення» мерові Києва Віталієві Кличку, 31 січня 2017 року

Меру Києва вручили символічний «ключ» від «Євробачення». Відтепер Київ офіційно став господарем пісенного конкурсу.

«Ключ» передала президент міської ради Стокгольма – минулорічного міста-господаря – Єва-Луїза Ерландссон Слорак.

«Київ готовий перейняти цю естафету. У травні наше місто буде столицею музики в Європі. Ми дуже раді з цієї нагоди. І дозвольте нагадати вам, що музика об’єднує людей, міста країни і континенти. І це є для України, для Києва – дуже важливо», – сказав під час церемонії Віталій Кличко.

За словами мера міста, протягом двох тижнів проведення конкурсу в Києві очікують близько 20 тисяч гостей.

Крім того, 31 січня в колонній залі КМДА відбулося жеребкування країн-учасниць. За його результатами визначили, хто братиме участь у першому, а хто – у другому півфіналі.

Шість країн – представники «Великої п’ятірки» і країна-господар – стали автоматичними фіналістами конкурсу. Одразу до фіналу пройшли: Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія та Україна.

Організатори конкурсу також повідомили, що продаж квитків на Євробачення стартує наступного тижня. Їхня вартість матиме широкий діапазон.

«Євробачення-2017» триватиме у Києві у травні, фінал запланований на 13 травня. Конкурс триватиме на території Міжнародного виставкового центру, що на лівому березі Дніпра.

Україну визначили місцем проведення «Євробачення-2017» після перемоги Джамали у травні минулого року в Швеції.

XS
SM
MD
LG