Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: колишньому кримському прокурору повідомили про підозру у держзраді


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі повідомила про підозру колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Сергію Нянчуру за фактом державної зради. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Нянчур у березні 2014 року вступив на службу до незаконного органу, створеного окупаційними силами на підтримку утвердження на території України влади країни-окупанта, так званої Військової прокуратури Чорноморського флоту Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, він обійняв посаду першого заступника військового прокурора Чорноморського флоту Росії, на якій перебуває досі.

У відомстві вважають, що колишній прокурор, будучи обізнаним з питань військової інфраструктури України, вчиняє дії направлені на проведення підривної діяльності проти України, чим сприяє підвищенню обороноздатності держави агресора.

Українські силовики проводять досудове розслідування стосовно кримських прокурорів, суддів і депутатів, яких звинувачують у держзраді.

Прокуратура направила до суду 219 клопотань про надання дозволу на заочне розслідування щодо цих осіб. Наразі суд дозволив почати спеціальне (заочне) розслідування щодо 15 колишніх прокурорів анексованого Росією Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG